Concept

Het concept achter "Start-to-Lax" is om Antwerpen en omstreken de veelzijdige sport "lacrosse" te leren kennen. Heel het "Start-to-Lax" concept is opgebouwd om op een ontspannen manier de sport bekend te maken bij het grote publiek. Jong en oud is welkom om de sport te komen proberen gedurende 3 weken.

TRAINING 1 - 2:  DE BASIS

 

Alle begin is moeilijk.
In de eerste 2 trainingen brengen we je de basis van Lacrosse. Met de hulp van twee ervaren coaches leren wij jou de grondbeginselen van het spel. Wat is lacrosse? Wat is een stick? Hoe hou je best je handen? Ben ik links of rechts? Dit alles op een ontspannen en relaxe manier.

 

Na deze basis trainingen weet je hoe je een groundball neemt. Heb je geleerd hoe correct te cradlen. Kan je vlot de bal vangen en werpen. En weet je hoe je op een goede manier een goal maakt.

Na de BASIS-TRAININGEN.

 

Na de basis-trainingen Start-to-Lax heb je een goede fundering en kennis van wat lacrosse inhoud.

Hierna laten wij jou 
de training verder te zetten en teamgericht mee te trainen met het heren- of dames- of jeugdteam, en dit gedurende
4 trainingen. 

Wat is Lacrosse?
 

Lacrosse is de oudste teamsport ter wereld.
 

De sport is een mix tussen basketbal, American football, hurling, hockey en ijshockey. De oorsprong van lacrosse ligt bij de indianen uit Noord-Amerika.

 

Lacrosse is een snelle, tactische en technische teamsport. Een team heeft 10 spelers bij de heren en 12 speelsters bij de dames. Bij boxlacrosse wordt er met 6 spelers gespeeld. Meer informatie vind je hiernaast in het filmpje.